Find answers, ask questions, and connect with our <br>community around the world.

 • Att leva sin dröm

  Postat av KatarinaCoach den 26 februari 2023 kl. 21:03

  Att leva sin dröm

  Vår äldsta son har ett stort intresse för handboll och träning sedan många år. Så pass att han nu går högstadiet med handbollsinriktning och även har sökt handbollsgymnasiet nu till ht -23. Han sökte fyra och blev reservplaserad på två orter. Inför reservuttagningen på en av orterna blev vi kontaktade då dom undrade om han ville komma dit och provträna, han missade uttagningsdagarna så dom har bara sett några kortare filmsnuttar av hans spel. Så i veckan var han och hans pappa där, planerat för två kvällsträningar med klubben men blev även tillftågad om han ville delta på en träning med gymnasiet. Både han och hans pappa kom hem med en väldigt positiv känsla och känslan av att där vill jag vara. Men sen väntan….och i fredags ringde dom! Han erbjuds en plats på handbollsgymnasiet i Alingsås!!! Vi bor i Kristianstad.

  Vilken omställning att han redan i höst kommer flytta hemifrån även om vi är trygga i att han kommer klara det galant. Och tänk vilken grej, att få leva sin dröm redan som 16 åring och siktet inställt på att bli elit! Men så mycket att tänka på, bostad tex och allt vad en flytt innebär. Men det får bara lösa sig! Men konstigt kommer det bli, vi som brukar vara med på både träningar och matcher kommer inte längre ha den möjligheten på samma sätt. Att inte kunna följa hans utveckling mer än på distans. Klart det är en sorg, som vi försöker att i viss mån inte visa honom, för vi är ju samtidigt så oerhört glada och stolta att han får denna chans. Han satte målet, envisheten – uthållighet – agera tog honom dit. Att leva sin dröm!

  KatarinaCoach svarade 1 year, 4 months sedan 5 Medlemmar · 7 Replies
 • 7 Replies
 • KatarinaCoach

  Medlem
  27 februari 2023 kl. 08:30

  Stort grattis till din son som får denna chansen. Så roligt för honom. Stor omställning för er men wow vilken möjlighet.

  • KatarinaCoach

   Medlem
   28 februari 2023 kl. 18:18

   Tack! Ja det är en fantastisk möjlighet som vi hoppas han ska förvalta väl, han är väldigt motiverad iaf och tycker nu (mot för en vecka sedan) att det är vääääääldigt länge tills höstterminen börjar 🙂

 • KatarinaCoach

  Medlem
  27 februari 2023 kl. 15:26

  Tack snälla för du delar med dig. Wow och grattis till er alla. Om vi nu tar din överskrift ”att leva sin dröm” – vad och hur kan du leva, agera för att göra detsamma ?

  • KatarinaCoach

   Medlem
   28 februari 2023 kl. 18:27

   Tack! Vi har nog inte riktigt fattat det ännu, att han snart flyttar hemifrån, men vilken möjighet det är 😀

   Att leva min dröm…..i många aspekter så lever jag min dröm då jag tex har ett arbete som jag trivs med, som utmanar mig och som ger så mycket tillbaka. Även fantastiska kollegor! Jag bor bra där jag trivs, även om jag saknar dom där vintrarna för Skåne vinter är inte mycket att ha 😁 Andra aspekter som jag inte är riktigt framme med är ju tex att få in en rutin med regelbundna promenader även om jag är ett steg närmare då jag träffar fysioterapeut för att få hjälp med min plattfothet (något som ortopeden gav på förslag kunde opereras). Jag vill stärka mina fötter så att jag kan gå i ett sådant tempo, och distans, så att jag får upp puls utan att det gör ont. Just nu jobbar jag mycket med mina egna tankar, formulera vad jag vill och vad jag mår bra av. Sätta mig själv i fokus och låta andra ta hänsyn till mig, inte bara jag som ska anpassa mig. Det låter kanske hårt men just nu har vi en hel del utmaningar kring yngsta sonens skolgång och där är det lätt att sätta hans behov/stöd i fokus istället. Men jag vet ju oxå att jag behöver hitta min väg för att orka finnas där för honom, en balansgång och lite av en utmaning men små steg framåt.
   Annars är jag rätt sparsam med att planera för mycket, sätta upp en massa mål och drömmar, och försöker så gott det går att leva i nuet och njuta här och nu. Jag vet tyvärr hur snabbt saker förändras, det som var självklart idag är borta imorgon, och jag vill inte lägga alldeles för mycket tid på att fokusera på framtiden. Kanske är det rätt kanske är det fel, jag vet faktiskt inte så även det är något jag funderar en del på 😀

 • KatarinaCoach

  Medlem
  27 februari 2023 kl. 17:53

  Men åh vad kul! Förstår att det blir en stor omställning för er alla, men vilket äventyr!!!

  • KatarinaCoach

   Medlem
   28 februari 2023 kl. 18:19

   Ja visst är det häftigt! Vem kunde tro detta när han tog sina första stapplande steg på handbollsplanen 😀

 • KatarinaCoach

  Medlem
  28 februari 2023 kl. 22:38

  Wow! Stort grattis till din son och till er! Er stöttning i hans idrott har gett honom möjligheten att nu kunna leva sin dröm. 😃 Förstår att det känns tufft att ha honom längre ifrån er men vilken glädje att han får möjligheten till detta. 😍<div>  </div>

Log in to reply.