Find answers, ask questions, and connect with our <br>community around the world.

Hem Optiwellness Exclusive Forum OptiWellness Exclusive Här är jag – igen!

 • Här är jag – igen!

  Postat av KatarinaCoach den 27 januari 2023 kl. 08:29

  Jag har begravt mitt huvud i sanden & velat kännas vid någonting som har med hälsa att göra. Jag har jobbat, jobbat, jobbat och den tiden som jag inte har jobbat har jag tänkt på jobb.

  Jag vill inte leva så. Jag vill må bra, inte känna mig sliten & nere.

  Så nu sitter jag här, fredag morgon. Läppstift på, örhängen i. Ska planera hälsa & mat inför nästa vecka. Andas 🧘‍♀️

  Jag kan göra en förändring, jag vill göra en förändring.

  KatarinaCoach svarade 1 year, 4 months sedan 6 Medlemmar · 8 Replies
 • 8 Replies
 • KatarinaCoach

  Medlem
  27 januari 2023 kl. 08:50

  Ja du kan och vill 💪 Grymt av dig att nu planera för nästa vecka. Planera planera planera – en viktig o avgörande nyckel iallafall för mig.

  Hur kan vi få vanor som håller även under intensiva jobbveckor? En fråga jag själv brottas med o varit i samma situation den här veckan. Vad finns det mer än planering? 🤔

  Glad fredag 🌸💕

  • KatarinaCoach

   Medlem
   27 januari 2023 kl. 10:00

   Tack!

   Tror hemligheten är att boka in 30 min återhämtning. Även om det är 2 x 15. Men att inte tappa bort sig i stressen. 🙂

   • KatarinaCoach

    Medlem
    27 januari 2023 kl. 12:41

    Där har du det. Du reflekterar, tar dig tid och nu hittat en lösning. Testa och se hur det känns .

    Kram

   • KatarinaCoach

    Medlem
    27 januari 2023 kl. 14:13

    Å tack Ester, så klokt. 🙏Ska ta med mig detta till min nästa omgång MåBra Poäng. Funderat så på vad jag ska utmana mig i. Detta blir nog en sak. Så klokt 🤩

 • Carin

  Medlem
  27 januari 2023 kl. 16:34

  Du har goda insikter tycker jag. Tid behöver avsättas och du har en plan för att det bara behöver vara så lite som 15 min per tillfälle. Bättre att börja litet och planera en del än att det måste avsättas lång planeringstid och då risken att det inte blir av alls istället.
  Förr tyckte jag planering var ett jobbigt måste men det ger ju så mycket när jag är i tuffare arbetsperioder tänker jag så jag behöver ju göra det. Numera lägger jag upp det på ett lite mer avslappnat sätt. För mig är det middagsmaten som behöver planeras och istället för som förut planera i minsta detalj en hel vecka så tar jag nu fram förslag på ett 6-8 recept/måltider som jag skriver på en lista, oftast på söndagar. Ser till att jag har ingredienser hemma til dessa rätter. Sedan om jag gör middagsrätt nr 1 på måndagen eller på torsdagen spelar mindre roll. Oftast bestämmer jag det först dagen före aktuell matdag. Det kan ju bero på utgångsdatumet på en viss ingrediens eller något oförutsett som händer i veckan.
  När jag inte planerar middagsmaten skapar det bara mer stress. Att komma hem efter jobbet och inte ha en aning om vad som ska ätas riskerar att “fel” matval gör. Det funkar ju någon dag att göra så men om det blir flera dagar i veckan så får det mig ofta ur balans.
  Jag tänker 5 min efter middagen på kvällen eller före jag går å lägger mig för att slänga ett öga på receptlistan och bestämma mat för morgondagen och ev. plocka fram ingrediens ur frysen, den tiden har jag alltid om jag bara vill! 🙂

  • KatarinaCoach

   Medlem
   27 januari 2023 kl. 16:38

   Älskar 🥰🥰🥰🥰

 • KatarinaCoach

  Medlem
  27 januari 2023 kl. 18:05

  Oj det var många igenkänningsfaktorer på det du skriver. Jag ogillar att planera långt i förväg. Och det är framför allt middagsmaten som är bekymret. Jag handlar men lagar den inte för det gör oftast min andra hälft. Lyxigt men gör det oxå lite svårare. Oftast lagas maten kalorisnålt och jag kan välja storlek på portionen. Men det är för lite grönsaker. Tror jag ska försöka göra som någon av er skrev att göra en lista med recept och se till att allt finns hemma, så får han välja vad han lagar😉

  • KatarinaCoach

   Medlem
   27 januari 2023 kl. 21:13

   Jag köper faktiskt färdiga sallads påsar med rivna morötter, vitkål med mera. De kan vara mkt matiga. Det är mitt sätt att få i mig den mängd sallad jag behöver utan att stressa ihjäl mig.

Log in to reply.