Find answers, ask questions, and connect with our <br>community around the world.

Hem Optiwellness Exclusive Forum OptiWellness Exclusive Kroka an – klokt val?

 • Kroka an – klokt val?

  Postat av KatarinaCoach den 13 juni 2023 kl. 12:11

  Hej på er!

  Jag har många gånger under det här året funderat över om det var rätt val tidpunkt för mig att kroka an till er och Katarina. Var det så klokt Maria med tanke på vad det här året har inneburit för övrigt? Efter att nu ha renoverat ett hus, misslyckats med försäljning av detta, uthyrning av hus, byggt två hus (ja vi har inte bygg själva men ni som byggt hus vet vad det innebär 🙃 ) packat, röjt och flyttat två hus (ett av husen för svärföräldrar på 80 år 😍), student och nu startat halvklassiker. Tjohooo 🙃🙂🙃

  Så här med facit i hand tänker jag – vilken tur att jag krokade an till er just det här året!!! Vad hade hänt om jag inte haft er? Jo, jag hade tappat mig själv helt det här året för jag har ju haft så mycket annat? Jag kan inte tänka på maten nu för jag har så mycket att göra? Jag hinner inte träna just nu? ja, ni hör ju …

  Hur har det istället varit? Tack vare Er och Katarina har jag trots det här året haft snälla tankar till mig själv. 💞 Året har gett mig tid till att fokusera små saker som håll i vatten, mellanmål, grönsaker mm. De tillfällen när jag läst dagens pepp samt jobbat med kursen och forumet har jag fått en sådan grym boost som varit viktig för mig. Tack för det! Nu ser jag fram emot att göra klart kursen, njuta av all er klokskap här och göra fortsatt bra val som kommer leda till att jag kommer i en bättre fysisk form där jag är stark i kropp och knopp.

  Önskar er en fortsatt fin vecka!

  Kramar

  MAria

  Helena Maras svarade 10 months, 1 vecka sedan 7 Medlemmar · 17 Replies
 • 17 Replies
 • KatarinaCoach

  Medlem
  13 juni 2023 kl. 14:15

  Vännen min.

  Tack snälla för din klokhet och reflektion. Att du ser värdet i att ha krokar arm med mig och detta härliga gäng.

  Det är som du säger , vid dessa tillfällen som vi behöver varandra som mest.

  Stort grattis till alla dina framgångar.

  Är så glad, stolt och tacksam att just du är här i vår community.

  🎉💫🙌. Tack från hela mitt 💙

 • Carin

  Medlem
  13 juni 2023 kl. 22:39

  Vilket härligt inlägg @maria-bergqvist ! Jag säger bara livet! 😍Att vara lite mer hälsosam det kan vi alltid hinna med. Göra något bättre val i någon situation, det behöver inte vara något stort men det kan ändå vara ett litet steg mot ett lite hälsosammare liv 🚶‍♀️

  • KatarinaCoach

   Medlem
   14 juni 2023 kl. 07:08

   Så sant Carin och samtidigt så svårt. Tack 🥰

   • KatarinaCoach

    Medlem
    14 juni 2023 kl. 16:18

    Utmanade – yes, men inte omöjligt.

 • KatarinaCoach

  Medlem
  16 juni 2023 kl. 22:57

  Underbar reflektion 🧡 När är “rätt” tidpunkt egentligen? Livet är ju precis så, att allt ramlar in huller om buller som en får hantera på bästa sätt.

  Lycka till med halvklassikern! Heja dig 👊💪

 • KatarinaCoach

  Medlem
  23 juni 2023 kl. 08:20

  Fint och (h)ärligt inlägg Maria 😍

  För några veckor sedan skedde något som fick mig helt ur balans och just nu är det en väldigt jobbig tid. Även om jag vet att många kvinnor varit där jag är idag har detta helt kastat omkull mig. Jag har inte orkat vara social eller ens gå in i denna fina grupp för att läsa, delta etc. Men så idag kände jag ett så starkt behov av att hänga med ER. ❤ Kände att jag saknade er.

  Så läser jag ditt inlägg Maria och ja; Livet! Att livet händer och allt däromkring.

  Så slog det mig nu när jag läst din text och funderat, att trots denna tuffa tid har lagt till en ny och numera viktig vana för mig (och min man). Vi har alltid tyckt om att promenera men nu är promenaderna något mer. Ett viktigt andhål för att prata, vara nära och hämta energi. Sött har jag inte ens varit sugen på så det är väl det positiva i allt detta 😉

  Men det jag vill komma till är att utan er och klubben hade jag troligtvis lagt mig under täcket och stannar där. Nu har jag istället känt ett behov av att vara igång, röra mig, stanna upp, reflektera.

  Önskar er alla en supermysig Midsommar! 💛

  • KatarinaCoach

   Medlem
   24 juni 2023 kl. 01:16

   Fina du. Tack för du skriver till oss . Så fint ni finns för varandra, hur fint du hämtar energi i klubben. Det viktiga är inte att vara här varje dag ( även om det är toppen om man kan/vill 😘🤪) utan som du gjorde- att du vet att vi finns här och hämtar det du behöver, när du behöver det.

   Underbart. Wow och tack för du skriver detta till oss. Att du delar med dig av livet.

  • KatarinaCoach

   Medlem
   12 juli 2023 kl. 21:41

   Varm kram Therese 💞 Så härligt att läsa och jag förstår precis. Tänk att vi lärt oss att hitta “det lilla” som egentligen är “det största” … även när livet utmanar oss lite extra.

   Njut och ta vara på era promenader. Ta hand om dig! 😍

 • Helena Maras

  Medlem
  18 juli 2023 kl. 23:00

  Tack Maria för ditt inlägg 💙

  Livet tar ibland vägar man inte räknat med. När jag krokade an så var mitt mål ett helt annat än vad det blev och mitt år här i klubben fick ett annat fokus.

  Även om jag inte skrivit så mycket själv så har jag varit här inne och läst, blivit inspirerad av er, dagens pepp och veckomejlen.

  Tack vare er har jag så mycket jag tar med mig. Jag har lärt mig att jag behöver inte vara stark hela tiden och att det finns fantastiska kvinnor här inne som är villiga att stötta och hjälpa. Allt jag behövde göra var att våga vara sårbar och be om hjälpen ❤️ Jag är inte redo att släppa detta så jag har bestämt mig för att köra ett år till.

  Ha en fortsatt fin sommar ☀️

  • CoachKatarina

   Administrator
   19 juli 2023 kl. 15:20

   Tack snälla Helena för du vill och vågar vara sårbar med oss. När vi gör det (nyttjar möjligheten att få hjälps) blir resan så mycket mer. Glad jag är att du inser värdet i att fortsätta och jag har den glada nyheten att berätta att jag kommer att lägga till fler tjänster här som kommer ingår bara för att göra det ännu bättre. Lyssnar på era behov och ändrar eftersom. Hoppas du kommer gilla all extra tillägg som du kommer att kunna ta del av i klubben (utan extra kostnad). Blir lite nyfiken på det du berättar, vändningen. Vill du dela med dig av vad målet var från början med klubben och hur det blev istället ? @marashelena-76 ?

   • Helena Maras

    Medlem
    20 juli 2023 kl. 16:22

    När jag gick med i klubben hade jag gjort många försök att gå ner i vikt genom olika kostplaner utan att lyckas. Jag har alltid varit allt eller inget så när planen föll så gav jag upp och kände misslyckande. Jag hade även problem med stressrelaterad ohälsa. Så mitt mål med detta året var att få verktyg för att bryta mönster och att skapa hälsosam livsstil som skulle hålla över tid.

    Innan jag ens gjort en månad i klubben så förlorade jag min man och allt rasade. Fokus blev istället att hålla mig över ytan, ta en dag i taget och att på sikt hitta en vardag utan honom. Vem är jag nu? Vad behöver jag för att må bra? Kommer jag kunna känna glädje igen?

    Året som gått har jag fokuserat på återhämtning istället för träning, att våga be om hjälp, att inte vara den duktiga flickan som hela tiden pressar mig själv till att prestera lite till. Nu försöker jag tänka gör jag detta för att jag vill eller behöver och inte för att jag känner att jag måste (att inte säga måste var ju något vi fick höra på eventet 😉😅)

    Jag har fortfarande en lång resa framför mig men känner att tillsammans med er är jag redo att ta nästa steg.

    • Carin

     Medlem
     20 juli 2023 kl. 20:08

     @marashelena-76 Du är stark! Med små steg kommer du framåt 😘

    • KatarinaCoach

     Medlem
     20 juli 2023 kl. 23:29

     Tack för du delar med dig. Du har tagit enorma kliv detta året. Mer än du tror vännen. Var stolt. och tack för du ger mig möjligheten att stå vid din sida i ytterligare ett år. Kram

     • Helena Maras

      Medlem
      21 juli 2023 kl. 09:36

      Tack 🙏 ❤️

Log in to reply.