Find answers, ask questions, and connect with our <br>community around the world.

 • Träning och rutiner

  Postat av KatarinaCoach den 7 februari 2023 kl. 20:23

  Nu på eftermiddagen kom jag iväg på Bodyattack på gymmet och jag känner mig väldigt nöjd och energisk efter det. Men hade jag inte haft det bokat sedan innan och inte har lust att böta 40 kr för sent avbokat så hade jag nog inte kommit iväg. Trött, med lite huvudvärk och genomtrist väder ute, då tar det lätt emot att palla sig iväg. Men passet var riktigt roligt, huvudvärken och tröttheten borta. Nu har jag bestämt mig för att gå på detta pass på tisdagar, cardiowalking på lördags mornar och så vill jag få in styrkepass också. Känner att jag just nu behöver rutiner med samma, bokade pass varje vecka för att vara säker på att komma iväg.

  Hur gör ni för att få in rutin på rörelse? Tränar ni några roliga pass på gymmet, sysslar med annan sport, kör lite övningar hemma? Alla tips mottags tacksamt 🙂

  KatarinaCoach svarade 1 year, 5 months sedan 4 Medlemmar · 6 Replies
 • 6 Replies
 • KatarinaCoach

  Medlem
  8 februari 2023 kl. 06:39

  Håller med dig. Det gäller att bestämma sig. Jag har förmånen att ha ett gym i samma hus som jobbet. Så jag går på 30 min spinning 1-2 ggr/vecka på lunchen. Sen går jag dit en dag o veckan efter jobbet och styrketränar. Ibland med en pt för att få inspiration. Men roligast är dansen. På söndagar dansar jag linedance och på torsdagskvällen är det buggkurs.

  Så här års längtar jag efter promenader snart är det ljust när jag kommer hem så att det är möjligt.

  I höstas gjorde jag övningar varje dag hemma på morgonen. Men jag har kommit av mig. Det har jag tänkt att jag ska börja med igen.

  Kanske något tips som passar.

  • KatarinaCoach

   Medlem
   8 februari 2023 kl. 11:38

   Va lyxigt med gym i samma hus som jobbet! Jag jobbar i princip bara hemifrån så nu under vinterhalvåret så är det ibland väldigt motigt att ta sig ut efter jobbet. På mornarna får jag en promenad när jag lämnar på förskolan.

   Kul att du får variationen med både gymmet och dansen, det gäller ju att hitta former som man tycker är roliga

 • Carin

  Medlem
  8 februari 2023 kl. 06:54

  Va gött att du kom iväg på ditt pass!

  Jag har samma upplägg som du planerar: fasta bokade pass samma dag i veckan. Börja med att få in rutinen för två fasta pass och öka sedan upp med ett till?

  Mina favoriter just nu är step, spinning och ett teknikpass i ”crossfit-inspirerad träning”. Sedan jobbar jag med att få in ett eget mag-tabatapass också. Det har fungerat bra i två månader men senaste två veckorna har jag inte prioriterat det. Men gör ingen stor grej över det, på söndag när sonen tränar kommer jag genomföra passet igen!

  • KatarinaCoach

   Medlem
   8 februari 2023 kl. 11:42

   Japp, just nu är det fasta pass och rutiner som behövs känner jag. Innan barnen så tränade jag ganska mycket, det var så lätt då att gå till gymmet på väg från jobbet. Sen när jag var föräldraledig med första hade jag med barnvagnen om dagarna på gymmet men sen när jag började jobba igen så gick det utför. Och det är alltid så svårt att komma tillbaka in bra rutiner.

   Skönt att du inte gör en stor grej över att ha missat i två veckor, det är något jag behöver öva mera på. Att även om jag missar en vecka eller två så ska jag inte låta det bli längre tid innan jag kommer iväg igen.

   Lycka till med din träning!

 • KatarinaCoach

  Medlem
  8 februari 2023 kl. 07:35

  Härligt Theresa! Träning är oftast den bästa lösningen när man känner som du gjorde … men så lätt att göra annat val. Starkt gjort av dig 💪 Jag planerar o bokar också min träning. Indoor walking och Hiit pass (stationsträning med styrka o kondition) är mina favoriter. Ett rent styrkepass försöker jag få till per vecka. Jag har svårt att motivera mig att träna hemma. Gillar att åka iväg o träna. Idag står det uteträning med ett härligt tjejgäng – löpning o styrka. Glad onsdag vänner 🌸

  • KatarinaCoach

   Medlem
   8 februari 2023 kl. 11:46

   Ja det är verkligen den bästa lösningen och det vet jag ju också egentligen, men i stunden är det lätt att välja soffan istället. Och sen när man har tränat undrar man ju hur man kunde tro att soffan skulle vara bättre 😆

   Härligt med uteträning tillsammans, jag har försökt hitta något runt här också som passar med tider. Ha en skön träning!

Log in to reply.