Find answers, ask questions, and connect with our <br>community around the world.

Hem Optiwellness Exclusive Forum OptiWellness Exclusive Välkommen- presentation

 • Välkommen- presentation

  Postat av KatarinaCoach den 31 augusti 2023 kl. 21:18

  Hej alla nya och alla ni som fortsätter med oss. Tänkte starta denna tråd så alla har nu möjlighet att presentera sig. Berätta om förväntningar, utmaningar och så mycket ni vill kring det just du har med dig i din ryggsäck. Detta för gemenskap, igenkänning, att ingen av oss är ensam. Alla är vi här av i stor sätt samma anledning. Så varsågod, ordet ät fritt. Och tack för du delar med dig,

  CoachKatarina svarade 3 months, 3 veckor sedan 12 Medlemmar · 28 Replies
 • 28 Replies
 • Susanne

  Medlem
  1 september 2023 kl. 16:34

  Hej, trevligt att få vara med i denna klubben. Jag började min viktresa för 11 år sedan och gick ner 22 kg. Kom igång med träning och löpning (som jag gillar skarpt).

  Tyvärr efter några år när jag sprang Lidingöloppet så ramlade jag och skadade ett knä. Detta ledde till några knäoperationer men jag ändå ha bra kontroll och allt flöt på med träning och kost ända tills det inte gick längre för knäsmärtorna och den tillkomna artrosen.

  Under åren har jag och min kropp kämpat med smärtor i knäna och till slut så kunde jag inte löpträna längre, inte heller träna som jag ville utan tappade allt mer eller mindre. Nu har det gått så långt att jag har fått knäprotes i båda knäna. Sista operationen för ett år sedan.

  Jag har fått kämpa med att förlika mig med att inte kunna springa mer, vilket har varit supersvårt.

  Nu när jag inte har ont längre och kroppen inte behöver kämpa så gick luften ur och kilona smög på. Visserligen inte så stor viktuppgång men jag gillar inte åt vilket håll det var på väg.

  Nu vill jag inte se bakåt utan titta framåt och hitta balansen igen och trivas med mig själv. Hitta nya träningsformer som ger mig samma kick som löpningen, inte lätt men jag provar på. Genom att ta små steg så kommer det att bli bra. Börjar redan hitta små rutiner som att hålla godiset till fredag, lördag.

  Detta blir bra att prioritera mig själv igen så jag kan bli en pigg och glad farmor till mina två barnbarn som är tre månader gamla.

  • KatarinaCoach

   Medlem
   1 september 2023 kl. 18:03

   Tack snälla för din presentation och välkommen till oss.

   Gillar när du säger små steg och att du ska fokusera framåt .

   Det är du verkligen på gång med.

   Snyggt.

   Då kör vi vidare.

   Kram Katarina

 • Katharina

  Medlem
  1 september 2023 kl. 18:50

  Hej alla!

  Jag är ny här i klubben 👋 Dock inte ny i viktresan, den har pågått hela mitt liv. Överviktig som barn, och det har bara fortsatt. Jojjat en hel del fram och tillbaka. Största viktminskningen var på 68kilo (!) efter en gasticbypass. Ett par år därefter och 2 graviditeter kom kilona smygande igen, men lyckades tappa en hel del av dem tack vare Refitness och joina (körde med dig en sväng med Katarina! ❤️👌) Pandemin kom, postcovid i ryggsäcken och 30 elaka extrakilon står jag med nu. Energin att göra något av det har inte funnits, men jag känner att jag måste nu finna ett sätt att ändra min vardag för att i framtiden komma närmare ett mer välmående jag 🙏

  • KatarinaCoach

   Medlem
   2 september 2023 kl. 00:23

   Tack vännen. Fint av dig att dela med dig av din historia. Wow vad kul att du har hängt med mig tidigare. Så kul.

   En först sak.

   Du måste inte ändra ett sätt utan jag hoppas att du VILL göra det.

   Ord ( skillnad ) som har stor betydelse kring vår resa. Mer om det i den första kursen .

   Oavsett. Välkommen och tack för vi får vara med på din resa 💙🙏

 • Maria

  Medlem
  3 september 2023 kl. 17:21

  Hej jag heter Maria och lever egentligen ett väldigt aktivt liv . Jag har en del övervikt som jag haft i 25 år sen en utbrändhet . Var med i Viktväktarna o gick ned en del . Men de senare åren har jag fokuserat på min hälsa i helhet . Vill inte jojobanta o begränsa mig i livet . Vill inte bli fanatisk med att sk banta eller träna hårt . Vill ha en livstil som är hälsosam . Min övervikt har som tur var inte lett till några hälsoproblem . Jag trivs bra med mig själv men visst skulle jag vilja förlora några kilon på resan med er o Katarina .

  • KatarinaCoach

   Medlem
   5 september 2023 kl. 07:44

   Hej vännen.

   Älskar det du skriver . Din önskan och vision. Du vet vad du vill och det kommer ta dig långt. Tack för du väljer mig och gänget här i klubben för din resa mot hälsosammare livsstil. Tillsammans 🎉🙏💙

 • Helén

  Medlem
  4 september 2023 kl. 21:18

  Hej!

  Helén heter jag och har bantat hela mitt liv, med alla sätt utom operation. Så vikten har pendlat upp och ner hela tiden. Jag var i hyfsad form och tränade flera gånger i veckan och så kom pandemin och mina gymrutiner gick i stöpet. Jag kom inte igång efter pandemin och nu har jag dragit på mig mer övervikt. Nu känner jag att jag vill göra något åt situationen, men känner också att jag bantat färdigt. Nu vill jag hitta till en bra livsstil och jag vet att Katarina är bra på att få in mig i rätt tankebanor. (Jag har haft henne som coach för många år sedan)

  Jag hoppas att på många givande diskussioner/samtal här i gruppen

  👍🤗❤️

 • KatarinaCoach

  Medlem
  4 september 2023 kl. 21:31

  Hej vännen.

  Tack snälla för du åter igen valde mig som dig coach och stort välkommen.

  Tillsammans kommer vi att skapa magi.

  Fokus på dig och ditt må bra.

  Tack för du är här med oss .

  Kram Katarina

 • Carina

  Medlem
  5 september 2023 kl. 09:28

  Först välkomnar jag alla nya till vår klubb! Det ska bli så roligt att lära känna er! Jag är inne på mitt andra år i klubben men behöver ett år till för att ”landa” i det jag lärt mig. Är 68 år och pensionär och vill verkligen sluta med alla bantningar jag genom åren använt, det har absolut resulterat i viktminskning men efter ett tag kommer kilona tillbaka för att man inte lärt sig ändra sina beteenden. Nu har jag lärt mig att genom små steg kan man absolut få en viktminskning och samtidigt leva ett liv utan pekpinnar och förbud! Jag är lite av en livsnjutare gillar god vegetarisk mat och goda viner,gillar också att röra på mig! För 6 månader sen blev jag äntligen mormor till en efterlängtad liten Casper,❤️Det sporrar mig extra att få till en hälsosam livstil som håller i längden ,vill kunna leka och busa med honom men också vara en förebild. Hoppas mycket på det här året , att vi kan ge varandra tips dela med oss och stötta varandra. Kram från mig!🤗

 • KatarinaCoach

  Medlem
  5 september 2023 kl. 14:58

  Tack vännen. Så fint skrivet på alla plan. Ditt år här men även framåt tänk , mål. Tack för jag får vara din coach . Ser fram emot att ta dig vidare på din resa under åter. Kram

 • Christel

  Medlem
  5 september 2023 kl. 21:17

  Hej gänget!

  Christel heter jag, är snart 47 år och lever med min man, två barn och hund i Helsingborg (där jag träffade Katarina som vv-coach för många år sedan). Just nu väger jag mer än jag någonsin gjort (tror jag, för jag har inte vägt mig på länge). Jag VET att jag kan gå ner i vikt, jag har gjort det med både VV & lågkolhydratkost, men problemet är att jag inte håller i mina nya vanor utan börjar slarva och öka i vikt igen. Jag VET hur jag bör äta för att må bra, men av någon anledning är det väldigt utmanande för mig att göra det. Det är så gott med sötsaker och pasta och ljust bröd osv…

  Vi lever ett väldigt socialt och aktivt liv och med aktivt menar jag inte träningsmässigt utan att det ofta händer mycket och vi hittar på mycket. I somras cyklade dock min man med Team Rynkeby till Paris och har inför den utmaningen börjat träna mycket och insett att han gillar det. Han har också gått ner en hel del i vikt och är taggad och verkar ha hittat en bra balans när det gäller kosten. Nu vill jag också göra det. Jag vill bli stark och känna mig nöjd med min kropp. Jag vill att den ska hålla i många år till!

  Jag känner mig väldigt taggad att göra förändringar och ser fram emot att göra det med det här gänget! Hoppas att vi kommer att lära av varandra och ha ett givande år ihop!

 • KatarinaCoach

  Medlem
  6 september 2023 kl. 10:32

  Hej vännen att du är här, att du på väljer mig som coach fast i en annan sorts coach . Det glädjer mig att du är redo för en förändring. Din utmaning är som du säger “problemet är att jag inte håller i mina nya vanor utan börjar slarva och öka i vikt igen “. så det är i stort där du behöver börja med att punkta. Rannsaka dig själv! Sen tycker jag att du har väldigt fint mål som du redan nu har satt ord på “Jag vill bli stark och känna mig nöjd med min kropp. Jag vill att den ska hålla i många år till!” Där är ett mål som INTE har fokus på vikt utan känslan av hur du vill må (när du har tex gått ner i vikt) . Så fint. Kom ihåg detta, skriv detta i arbeta med min första kurs. Tack för du är här med oss. Kram Katarina

 • Titti

  Medlem
  7 september 2023 kl. 20:28

  Hej alla Titti heter jag, 56 år och som många andra i gruppen har jag bantat några gånger i mitt liv! Med resultat som tyvärr har slutat med att jag gått upp ännu mer. Är inne på mitt andra år med Katarina och lärt mig otroligt mycket med mitt tänk. Just nu kör jag och min man ett program där vi varvar 5:2 och 16:8 detta passar mig otroligt bra känner jag och min kropp.

  Har gjort detta nu i 2 veckor och med hjälp av Katarinas 7 nycklar så skall jag klara det några veckor till

  Skall bli roligt att hänga här med nya och gamla Nu kämpar vi på

  Heja oss

  • KatarinaCoach

   Medlem
   7 september 2023 kl. 22:19

   Tack snälla @bordin .

   Är så glad att dessa har hjälpt dig vidare. Och för er andra kan jag säga att i nästa veckans ”tips från coachen ” kommer jag att berätta om just dessa nycklar.

 • Carin

  Medlem
  21 september 2023 kl. 14:21

  Hej,
  Carin heter jag och gör mitt andra år i klubben. Känner att jag behöver arbetat mer med mitt beteende
  kring maten både vad det gäller portionsstorlek, småätande och “allt eller inget”-tänket.
  Träningen “har jag ” men just nu har jag bara möjlighet att rehabträna så det gör jag dagligen och har rätt bra flyt i det. Min utmaning är att komma ut på fler promenader.
  Det jag ser mest framemot i klubben är den enskilda coachningen, månadsboostarna/liven och repetition av första kursen.

  Jag gjorde en bantningsresa 2010/2011 och gick ner ca 30 kg, har gått upp hälften av det som jag nu vill gå ner genom att ändra mitt beteende. Exakta kilona är inte det viktiga utan min målbild är att jag ska vara på en vikt där jag trivs med min kropp och där jag kan leva resten av mitt liv 🙂

 • CoachKatarina

  Administrator
  21 september 2023 kl. 19:16

  Tack snälla vännen för denna presentation och kul att höra vad just du ser fram emot detta året .Då fortsätter vi mot dina mål och visioner

 • Mona

  Medlem
  29 oktober 2023 kl. 08:02

  Hej. Jag heter Mona, har provat allt inom viktminskning (ej operation). Det här är andra året jag är med i klubben, känner att jag behöver ytterligare stöd, innan jag ska ”stå på egna ben”. Träning för min del blir promenader + hemmaträning. Maten funkar bra, har ju hängt med Katarina över ett år 😊.

  Bor högt upp i landet, i Kiruna och här har vi full vinter sedan någon vecka. Jag är pensionär sedan nåt år, jobbar lite på min tidigare Arb plats nu under höstterminen.

  Har ej varit aktiv så här långt i klubben, det kan bli bättre från min sida.

  Trevlig söndag 🌸

  /Mona S Mikko

  • This reply was modified 4 months sedan by  Mona.
  • CoachKatarina

   Administrator
   29 oktober 2023 kl. 15:59

   Hej vännen

   Tack snälla för att du skriver och nu jobbar vi vidare så att du känner dig så pass självständig och säker efter detta året så du är redo för att släppa min hand 🤪😘😜 och vandra vidare . Jag vet att detta fixar du , när du medvetet arbetar steg för steg mot dina mål och det som är din livsstil.

   👍👌🙏💙

 • Mona

  Medlem
  30 oktober 2023 kl. 17:57

  Kommer att följa dig ändå, på nåt sätt. Men hoppas ju att jag kan/vill/vågar stå på egna ben. Vi får välan se efter detta år. 😅🤗✊

  • CoachKatarina

   Administrator
   30 oktober 2023 kl. 19:23

   Följa mig, på något sätt får du sååååå gärna göra . Alltid 🥰

 • Camilla

  Medlem
  1 november 2023 kl. 13:19

  Hej

  NU känner jag mig redo att göra min presentation här🙏🏻

  Jag heter Camilla är…🤔…47 ( första gånger jag skriver det) år- herregud stanna tiden.

  Detta är andra året i klubben. Jag har lärt mig så mycket och Katarina är bästa coachen. Gått ner i vikt har jag inte gjort och det har det heller inte vart fokus på. Det jag har klarat av är att jag slutat banta. Jag har bantat sen jag va isch 20 kanske. Vart guldmedlem hos Viktväktarna , kört pulverdieter i typ 16 veckor där det slutade med akut operation av inflammerad galla. Helt sjukt.

  Jag har dem senaste månaderna tappat mig själv helt. Jag har svårt att hitta en balans i livet. Har börjat plugga 50% och det är så kul så jag glömmer ( eller prioriterar bort andra saker).

  Nu så har jag fått tid att tänka till ( har Covid just nu) och har satt upp nytt mål och delmål, hittat mitt varför och tagit upp mitt instagram igen. Mitt konto är som min dagbok ( camillasviktigaresa ). Följ gärna om du är intresserad.

  Nu vill jag bli mer aktiv här så hoppas på många peppande intressanta inlägg♥️

  Kram

  • Mona

   Medlem
   1 november 2023 kl. 20:09

   Hej Camilla o alla andra som läser här.

   Jag följer dig på Instagram ”camillasviktigaresa” ⭐️⭐️⭐️, mycket pepp och inspiration. Tar med mig det du skrev om ”1månaditaget”, tack för tips och inspiration.

   Själv är jag inte direkt någon ”skrivare”, vilket märks här i vår grp.

   Krya på dig och Lycka till med studierna och allt annat. 💐💐

   /Mona S M

   • Camilla

    Medlem
    1 november 2023 kl. 22:10

    Tack Mona för dem fina orden♥️

    • CoachKatarina

     Administrator
     2 november 2023 kl. 09:07

     Hej vännen.

     Tack för du skrider och beskriver hur livet kan vara. Hur saker ändras och får oss i obalans. Men allt detta kan vi hantera/ bara vi stannar upp ( som du gjorde) reflekterar och tar nya tag. Snyggt. Du är igång. Välkommen 😘

Page 1 of 2

Log in to reply.