Find answers, ask questions, and connect with our <br>community around the world.

Hem Optiwellness Exclusive Forum OptiWellness Exclusive VVV- Våga Vägra Vågen

 • VVV- Våga Vägra Vågen

  Postat av Camilla den 6 januari 2023 kl. 18:51

  🦋 Februari 2022 skrev jag kontrakt med mig själv – SLUTA BANTA. Otrolig skön känsla då jag räknat poäng mm sen jag va typ 20 säkert.<div>Vågen står numera på ett annat våningsplan och om jag väger mig så måste jag först damma av den 😂</div><div>Nu har detta året kanske inte gått som jag ville. Mitt liv och jag bondar inte så bra .</div><div>Även om vi inte skall prata kilo så har jag plussat 3 kg på ett år. Väger mig väldigt sällan.</div><div>3 kg! Tänker någon , det är väll inget. Men dem 3 kilona får inte plats på min kropp igentligen… </div><div>Jag har nu lyssnat igenom ett par moduler och jag ställer mig frågan ” vad är mitt största problem eller utmaning” i denna hälsoresan. Jag vet liksom inte vilken ända jag skall börja i. </div><div>Mitt varför. Jag vill gå ner i vikt, jag vill bli av med min stress , jag vill ha mindre känslor i min kropp. Som högkänslig person så går hjärnan på högvarv .</div><div>Jag va bara tvungen att skriva av mig.🧡 Kram</div><div>
  </div>

  KatarinaCoach svarade 1 year, 1 month sedan 6 Medlemmar · 9 Replies
 • 9 Replies
 • KatarinaCoach

  Medlem
  6 januari 2023 kl. 19:10

  Själv kan jag inte ställa bort vågen …om jag ska få min höftoperation måste jag gå ner 5-10 kg

  Har över 30 kg övervikt men har slutat småäta, slutat köpa lösgodis som är den största fällan för mig. Har jag väl stoppat in en bit i munnen så kan jag inte sluta förrän påsen är tom. Fått mitt tänk annorlunda och måste jobba med den biten dock svårt när vi har makens alla hjärntumörer och hudcancer att ta itu med

  • KatarinaCoach

   Medlem
   6 januari 2023 kl. 19:16

   Du behöver inte ta bort vågen. Men använda den på rätt sätt. Tolka och handskas med siffran som tar dig framåt och inte bakåt.

 • KatarinaCoach

  Medlem
  6 januari 2023 kl. 19:14

  Jag som coach skulle tipsa om att börja med stress. Den är knuten i många delar som har med vikt att göra.

  Så kan du arbeta mer stress så arbetar du automatiskt med din vikt och ev viktminskning.

  • Camilla

   Medlem
   6 januari 2023 kl. 21:58

   @KatarinaCoach coachar du i stress också eller det kanske va en dum fråga?

 • Jenny

  Medlem
  6 januari 2023 kl. 20:30

  Tack för att du delar med dig 🌸 jag känner igen mig i det du skriver. Jag har alltid tänkt på min vikt. Jag små äter mycket, har märkt att jag äter mera för att dämpa stressen.

  Den här veckan som var har jag haft fokus på just det, att äta bra mellis och tänka till innan jag stoppar ngt i munnen.

  Jag märkte själv att jag sprang ner till skafferiet när jag blev stressad.. det är så lätt det är att göra som jag alltid gjort! Det är bra att ha focus på en grej i taget men inte det lättaste.

  Jag funderar på att börjar gå på ett yogapass i veckan eller göra ett yogapass hemma, för att minska stressen. Min kollega kör mindfulness, 5 min per dag.

  Jag vet inte riktigt heller vart jag ska börja. Just nu planerar jag varje vecka, träning, kost, skriver 3 bra saker jag gjort varje dag för min hälsa. Min plan är att få in mera vatten, frukt och grönsker. Äta bra mellanmål.

  Oj vad långt det blev, jag skulle kunna skriva så mycket mera. Det är skönt att få skriva av sig lite tankar och funderingar.

  Ska också tillägga att jag inte har kunnat ta till mig kursen förrän nu. Vet inte varför men ibland får det ta lite tid innan man är redo. Tack igen för att du delar med dig, det betyder mycket 🥰

  • Camilla

   Medlem
   6 januari 2023 kl. 22:00

   Tack för ditt svar Jenny. Känns så skönt att läsa att det finns fler. ♥️

   yogan skall jag def prova🙏🏻

 • KatarinaCoach

  Medlem
  6 januari 2023 kl. 23:06

  @camilla-toivonen . Det finns inga dumma frågor. Inte här hos mig i alla fall.

  Yes: jag coachar även om stress.

  Min utbildning / min licens gör att jag kan coacha i många olika delar.

  Bla stress, sömn, beroendeproblematik ,motiverande samtal och mycket med.

  Skickar med en bild på min licens 🥰💁‍♀️.

  Kanske kul att se

  • This reply was modified 1 year, 1 month sedan by  KatarinaCoach.
 • KatarinaCoach

  Medlem
  8 januari 2023 kl. 17:17

  Jag är helt med på tanken att Våga Vägra Vågen! Jag har precis som du både räknat och vägt i många år men har kanske senaste året inte vägt mig alls. Jag tror att min brytpunkt var att jag inte gillade siffrorna som visades och att det gav mig en negativ känsla. Men jag vill gå ner i vikt, jag behöver gå ner i vikt (högt blodtryck som troligen är stressutlöst och gränsfall diabetes) men jag har börjat känna efter känslan i kroppen mer nu. Jag jobbar ju fortfarande en hel del hemifrån och när jag gör det så har jag i stort sett alltid samma träningstights på mig och där har jag kunnat följa känslan i kroppen lite, hur det både har kännts bättre och nu under ledigheten något sämre. Även om jag inte fokuserar så mycket på den sämre känslan, noterar jag den men sätter fokus framåt och tänker att det jag behöver just nu är att komma in i vardagsrutinerna bättre igen. Att sedan därifrån bygga på med fler bra rutiner (har precis börjat kursen som jag hoppas ska hjälpa mig där) som gör att jag så småningom kommer att behöva köpa nya träningstights att ha på mitt hemmakontor 🙂 Men jag tänker inte att vågen ska visa mig när det är dags utan det ska min kropp göra, ge mig rätt känsla.

 • KatarinaCoach

  Medlem
  8 januari 2023 kl. 17:57

  Stor igenkänning här. Så skönt dock när jag själv ställde undan vågen eller mer kunde ta kontroll över vågen. Förr hade vågen kontroll över mig. Vet inte hur det är med dig men när jag får ordning på vissa saker så hänger andra med på köpet. Vet inte om du kan jobba vidare med tanken på vad som ger goda bieffekter hos dig och börja lite där. Små små steg som vi fick idag. Vet inte om det hjälper vännen men en liten tanke från mig.

  Söndagskram 😍

Log in to reply.